Recomandati

Anvelopele autoturismului sunt foarte importante chiar daca unii dintre noi nu acorda o atentie sporita; trebuie stiut faptul ca anvelopele sunt singura zona de contact pe care autovehiculul o are cu suprafata carosabilului. Acestea sunt primele care suporta conditiile de rulare pe carosabil ale vehiculului, sunt cele care interactioneaza si suport in mod direct conditiile de pe carosabil (asfalt, macadam, ud, uscat, zapada, gheata, denivelari, GROPI ,….).

Mai presus de toate, pentru ca vehiculul sa ruleze in siguranta, anvelopele trebuie sa faca fata fortelor extreme exercitate asupra acestuia – la franare, accelerare, in viraje, la impactul cu denivelari / gropi, etc.., in toate conditiile meteorologice .

Anvelopele nu trebuie doar sa se potriveasca ca dimensiunea ci trebuie in acelasi timp sa indeplineasca niste conditii minime de

compatibilitate cu vehiculul pe care il conduceti. Aceste conditii le gasim comparand indicii de pe anvelopa cu cei recomandati de producator in functie de tipul si modelul vehicului ( informatia o gasim in talonul autovehiculului).

Drept urmare fiind preocupati de a va explica si a constientiza ca siguranta dumneavoastra intr-un vehicul pleaca de la contactul acestuia cu carosabilul va punem la dipozitie cateva sfaturi / recomandari privind buna functionalitate a vehicului dumneavoastra plecand de la Anvelope:

  • Verificati uzura anvelopelor periodic;
  • Verificati si reglati presiune;
  • Nu suprasolicitati anvelopele ( viteza excesiva sau suprasarcina);

Nu folositi anvelope batrane.

Ai vreo intrebare?
Contactează-ne!